Στόχος τής χρήσης των ελιξιρίων των ανθέων, ή αλλιώς ανθοϊαμάτων, η αποκατάσταση της ισορροπίας σε φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο. Ανθοϊάματα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι. Ιδιαίτερα δημοφιλή ήταν επίσης αυτά κατά τον Μεσαίωνα. Ο πρώτος που τα ανακάλυψε εκ νέου ήταν ο Δρ Έντουαρντ Μπαχ στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο οποίος χρησιμοποίησε άνθη και θάμνους της αγγλικής υπαίθρου για την παρασκευή τους.

Στο ίδιο πνεύμα, όμως με περαιτέρω προεκτάσεις μεταφυσικού και εσωτερικού χαρακτήρα στις έρευνες του, και περισσότερο προσανατολισμένος στην εξέλιξη του πολιτισμού που ακολούθησε, αφού είναι ακόμα εν ζωή, ο διάδοχος του, Ίαν Γουάιτ, δημιούργησε τα δικά του ελιξίρια, με πλήθος πανέμορφων φυτών της αυστραλιανής ηπείρου, εμπλουτισμένων με τις δονήσεις μιας γης που θεωρείται ότι διατηρεί υψηλά επίπεδα ενεργειακής δύναμης.

Τα ελιξίρια τού Ίαν Γουάιτ βοηθούν στο να εξαλειφθούν τα μπλοκαρίσματα μας, αυτά που μας εμποδίζουν να έρθουμε σε επαφή με τον θησαυρό που κρύβουμε μέσα μας, την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Δίνουν το κουράγιο, τη δύναμη και τον ενθουσιασμό για να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας, ακόμα και να ανακαλύψουμε τον σκοπό της ζωής μας. Προσφέρουν παρηγοριά και στήριξη, δύναμη, για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες, να ξεπεράσουμε τα κάθε είδους σοκ που πιθανώς έχουμε υποστεί στη διάρκεια της ζωής.
Σε σχέση με τα τριάντα οχτώ ανθοϊάματα του Μπαχ, τα συγκεκριμένα είναι εξήντα έξι και ο Ίαν Γουάιτ ανακαλύπτει κάθε τόσο νέα. Τα αυστραλιανά ανθοϊάματα συμπληρώνουν τα ανθοϊάματα του Μπαχ, αλλά απευθύνονται σε πολύ πιο συγκεκριμένες περιπτώσεις και καταστάσεις που μπορεί να χαρακτηρίζουν τον ψυχισμό, την πνευματικότητα, αλλά και την εποχή μας και όχι μόνο. Για παράδειγμα, υπάρχουν ειδικά ελιξίρια για τα προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, μεταξύ παιδιού και πατέρα ή μητέρας, για τις εσωτερικές ή εξωτερικές περιπέτειες που μπορεί να συνοδεύουν μία μύηση, για την καθαρότητα και ευστοχία της διαίσθησης κλπ.
Εκτός από τα εξήντα έξι ανθοϊάματα, ο ‘Ιαν Γουάιτ έχει δημιουργήσει ακόμη:

    •    Δέκα επτά μείγματα ανθοϊαμάτων: για τον φόβο της φωτιάς, τη δυσφορία στη ζέστη, την προστασία από την ηλιακή, γεωμαγνητική και κάθε είδους ακτινοβολία, την προστασία από τις βλαβερές συνέπειες ακτινογραφιών και χημειοθεραπείας, τις δυσκολίες της εφηβείας και των προβληματικών σχέσεων, τη δεκτικότητα στην αφθονία, την ικανότητα διαλογισμού, τον ενεργειακό καθαρισμό της ατμόσφαιρας, την τόνωση της σεξουαλικότητας, την αυτοπεποίθηση, τη χαρά της ζωής, την καλλιέργεια της χροιάς της φωνής, την καλλιτεχνική δημιουργία, τη διαύγεια του πνεύματος, την ενδυνάμωση της μνήμης, την αφομοίωση νέων γνώσεων, την ικανότητα συμμετοχής σε συνέδρια και ομιλίες χωρίς τον φόβο του κοινού, το τρακ των καλλιτεχνών πριν βγουν στη σκηνή, την εξομάλυνση των μεταβατικών περιόδων στη ζωή (μετακόμιση και αλλαγή τόπου διαμονής ή εργασίας μέχρι διαζύγιο, πένθος κλπ), τις συνέπειες του τζετ λαγκ, το στρες των ταξιδιών γενικότερα, τη δυσμηνόρροια, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, την αποκοπή από εθισμούς κλπ.

    • Τρία συμπληρωματικά ελιξίρια, που έχουν να κάνουν με τον συντονισμό με πιο λεπτοφυείς ενέργειες, τη διευκόλυνση της μετάβασης ενός ατόμου από την εδώ ζωή στην άλλη, τη στήριξη του προσφιλούς του περιβάλλοντος, καθώς και με πιο φυσικούς παράγοντες που μπορεί να ταλαιπωρούν κάποιον (πχ σωματικοί μύκητες και παράσιτα).

    •   Επτά ελιξίρια «Λευκού Φωτός», που συνέλαβε και παρασκεύασε σε ιδιαίτερα ενεργειακά σημεία του πλανήτη. Τα ελιξίρια του «Λευκού Φωτός» θεωρείται ότι βοηθούν τον χρήστη στην προσπάθεια επαφής με προηγούμενες ενσαρκώσεις και υψηλές δονήσεις άλλων διαστάσεων. Τον βοηθούν να αναπτύξει τη δεκτικότητα του στο Φως και τον στηρίζουν στη διαδικασία σύνδεσης με τον Ανώτερο Εαυτό του. Επίσης, θεωρείται ότι ευνοούν τη γείωση μέσω της σύνδεσης με συχνότητες της φύσης και ότι βοηθούν στην προσπάθεια ελάφρυνσης αρνητικών καρμικών σχημάτων. Βοηθούν το άτομο τόσο στην ανάπτυξη δεκτικότητας στη θεραπεία, όσο και στην προσωπική προσπάθεια καλλιέργειας της πνευματικότητας. Γενικά, στηρίζουν στην προσπάθεια συντονισμού με υψηλότερες ποιότητες δονήσεων.
 
    •  Επτά ελιξήρια «Συχνοτήτων του Φωτός», που αφορούν τη μετάβαση από την παλαιότερη σε μια νέα δυναμική και το πέρασμα σε μια ανώτερη επίγνωση και υψηλότερες δονήσεις.

Τα αυστραλιανά ανθοϊάματα δεν αποτελούν ιατρική αγωγή, ούτε υποκαθιστούν την ιατρική διάγνωση και συμβουλή. Ωστόσο, συνδυάζονται αρμονικά με την κλασική ιατρική, της οποίας μπορεί ακόμα και να εξομαλύνουν τη δράση. Μια συνεδρία αυστραλιανών ανθοϊαμάτων μπορεί να γίνει μόνη της, αλλά μπορεί να συμπληρωθεί και να ενισχυθεί με μία συνεδρία Ρέικι. Ακόμη, τα ελιξίρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους ενεργειακούς καθαρισμούς χώρων. Για τα άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική, υπάρχει μία άποψη, σύμφωνα με την οποία, αν κάνουν χρήση σκευασμάτων υψηλής δυναμοποίησης, είναι καλό να αφήσουν ένα διάστημα δεκαπέντε ημερών να μεσολαβήσει ανάμεσα στην ομοιοπαθητική θεραπεία που ήδη κάνουν και τη θεραπεία με ανθοϊάματα που θέλουν να ξεκινήσουν. Τα αυστραλιανά ανθοϊάματα μπορούν να προστεθούν στα ενεργειακά καλλυντικά και θεραπευτικά παρασκευάσματα για να εμπλουτίσουν τη δράση τους. Αποτελούν μία πολύτιμη πτυχή των συμπληρωματικών θεραπειών, με στόχο τη σφαιρική ενεργειακή αναπτέρωση, αναζωογόνηση σε όλα τα επίπεδα και αύξηση της συνειδητότητας στην αέναη εξέλιξη του Είναι.

(Ε.Μαρμαρίδου, δημοσίευση στο περιοδικό Γιόγκα)

 

0