Πρόκειται για μία πολυσυνεδρία διαλογιστικού χαρακτήρα, που έχω επινοήσει (από τις αρχές του 2009) και εξελίξει εδώ και πολλά χρόνια και εξασκώ συνδυάζοντας διάφορες ενεργειακές πρακτικές, με βασική το άνοιγμα καρτών αυτογνωσίας και διαλογισμού. Εμπνεύστηκα τη λέξη “Καρτοθεραπεία” μέσα από μία σειρά συνεδριών αυτοθεραπείας και διαλογισμού.

Στόχος, το ξεμπλοκάρισμα του θεραπευόμενου σε κάποιο επίπεδο και τομέα όπου εντοπίζεται δυσαρμονία και η ενεργειακή εξισορρόπησή του σε όλα τα επίπεδα, νοητικό, συναισθηματικό, σωματικό, με αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, την εσωτερική γαλήνη και ευεξία, τις κατάλληλες επιλογές για τη διατήρησή τους, τη σωματική υγεία, το άνοιγμα δρόμων, την επίλυση προβλημάτων, τις θετικές αλλαγές ζωής.

Μέσα σ´ένα κατάλληλο περιβάλλον, γίνεται από τον ενδιαφερόμενο τράβηγμα διαφόρων ειδών καρτών αυτογνωσίας και διαλογισμού, οι οποίες αντικατοπτρίζουν, σε σχέση με το θέμα που τον απασχολεί, τη βαθύτερη ψυχική του κατάσταση, τις αδυναμίες και τα δυνατά του σημεία, γενικότερα, αλλά και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ακολουθούν ανάλυση και ερμηνεία, οι οποίες οδηγούν τον ενδιαφερόμενο στην εσωτερική κατανόηση της κατάστασης, τη σχετική αφύπνισή του ούτως ώστε να βρεθούν λύσεις και την ενεργοποίησή του προς αυτήν την κατεύθυνση. Το ζήτημα αντιμετωπίζεται με κριτήρια την ελεύθερη βούληση, την εσωτερική εξέλιξη και αυτογνωσία, το προσωπικό μονοπάτι, την πορεία προς ολοένα περισσότερο Θείο Φως, την αρμονική ένταξη στην καθημερινότητα.

Στη συνέχεια της διαδικασίας, η συνεδρία ολοκληρώνεται, ανάλογα με την περίπτωση, με ενεργειακά ελιξίρια, Ρέικι Ουσούι, Καρούνα, βιοθεραπεία, ρύθμιση τσάκρα, ηχοθεραπεία ή θεραπευτικά παρασκευάσματα με αιθέρια έλαια.

0