Η Ελίνα Χ. Μαρμαρίδου είναι ενεργειακή θεραπεύτρια-δασκάλα του Ρέικι, μυημένη σε διάφορες θεραπευτικές μεθόδους, τις οποίες εξασκεί συνδυαστικά, ή μία μία, ανάλογα με την περίπτωση: Ρέικι Ουσούι, Καρούνα, Βιοθεραπεία, Καθαρισμό και Εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα), Διαλογισμό, Μούντρες, Καρτοθεραπεία, Θεραπεία με μπολ του Θιβέτ, Ανθοθεραπεία, Ενεργειακή αρωματοθεραπεία, Θεραπεία μέσω της ποιητικής έκφρασης, Μυήσεις, Σεμινάρια και Συμβουλευτική Ρέικι. Μυήθηκε και εκπαιδεύτηκε στο Ρέικι και στις περισσότερες από αυτές τις ενεργειακές πρακτικές στο Παρίσι και σε άλλες στη Θεσσαλονίκη. Στη Βαρσοβία εκπαιδεύτηκε σε χορούς των Μαορί.

Παράλληλα, είναι ποιήτρια-συγγραφέας-αυτομεταφράστρια μεταφρασιολόγος PhD της Ανώτατης Σχολής Διερμηνέων και Μεταφραστών (E.S.I.T.-Νέα Σορβόνη) και πτυχιούχος Γλωσσικών Επιστημών με προδίπλωμα φιλολογικών σπουδών (Strasbourg II-Marc Bloch). Συνδυάζοντας τη θεραπεία με το γράψιμο, έχει αναπτύξει μία δική της πρακτική θεραπευτικής γραφής διαλογισμού, την οποία εντάσσει, αν και όποτε χρειάζεται, στο θεραπευτικό πρόγραμμα των ενεργειακών πολυσυνεδριών που εφαρμόζει, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Στο παρελθόν, υπήρξε επαγγελματίας μεταφράστρια σε μεταφραστικό γραφείο που δημιούργησε η ίδια. Έχει μεταφράσει τουλάχιστον 50 βιβλία για εκδοτικούς οίκους, κυρίως της Ελλάδας, όπως και ποιητικού χαρακτήρα κείμενα για Γάλλους εκδότες. Έχει διδάξει θεωρία και πράξη της μετάφρασης και έχει παραδώσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής έμμετρου παραμυθιού και ποίησης καθώς και αυτομετάφρασης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Γαλλικά, με απόσπαση στην Α/θμια εκπαίδευση, ως μόνιμη καθηγήτρια Δ/θμιας εκπαίδευσης που υπήρξε για ένα διάστημα. Ελληνικά, σε μη ελληνόφωνους στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών DEI της Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει σε παιδικό CD με στίχους τραγουδιών, καθώς και σε CD έντεχνου τραγουδιού. Έχει εκδώσει 16 ποιητικές συλλογές, που δημιούργησε κυρίως με τη μέθοδο της θεραπευτικής γραφής διαλογισμού που ανέπτυξε, κάποιες από τις οποίες σε δύο γλώσσες: ελληνικά-γαλλικά. Επίσης, μέσω της ίδιας μεθόδου διαλογισμού έγραψε 1 νουβέλα στα ελληνικά με διάσπαρτη γαλλική έκφραση, και 5 παραμύθια. Το 1 από αυτά έχει γίνει μπεστ σέλερ στην Ελλάδα και κυκλοφορεί σε γαλλική μετάφραση της ίδιας από εκδοτικό οίκο του Βελγίου. Έχει συμμετάσχει ακόμη στο φεστιβάλ ερωτικής ποίησης ‘Ερωτικός Μάιος της Θεσσαλονίκης’ επί σειρά ετών, σε ανθολογίες ποίησης και παραμυθιού, σε εγκυκλοπαίδειες και λεξικά γραμμάτων και τεχνών, καθώς και στα πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων της Διεθνούς Εταιρείας Λειτουργικής Γλωσσολογίας με έδρα το Παρίσι (S.I.L.F.), της οποίας είναι μέλος. Έχει βραβευτεί από τον Σύλλογο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Ρέικι με έδρα την Αθήνα.

0