Η Ελίνα Μαρμαρίδου είναι δασκάλα του Ρέικι και θεραπεύτρια μέσω ενεργειακών μεθόδων, τις οποίες εξασκεί συνδυαστικά, ή μία μία, ανάλογα με την περίπτωση: Ρέικι Ουσούι, Καρούνα, Βιοθεραπεία, Καθαρισμό και Εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα), Διαλογισμό, Μούντρες, Καρτοθεραπεία, Θεραπεία με μπολ του Θιβέτ, Ανθοθεραπεία, Ενεργειακή αρωματοθεραπεία, Θεραπεία μέσω της ποιητικής έκφρασης, Μυήσεις, Σεμινάρια και Συμβουλευτική Ρέικι. Μυήθηκε και εκπαιδεύτηκε στα περισσότερα από αυτά στο Παρίσι και σε άλλα στη Θεσσαλονίκη. Στη Βαρσοβία εκπαιδεύτηκε σε χορούς των Μαορί.

Σε ό,τι αφορά τις πανεπιστημιακές σπουδές της, είναι διδάκτωρ Μεταφρασιολογίας της Ανώτατης Σχολής Διερμηνέων και Μεταφραστών της Νέας Σορβόνης (Paris III-ESIT), με διατριβή στην αυτομετάφραση, και πτυχιούχος Γλωσσικών Επιστημών του πανεπιστημίου Marc Bloch-Strasbourg II.

Υπήρξε, για πολλά χρόνια, μεταφράστρια σε γραφείο που δημιούργησε η ίδια και κατόπιν μεταφράστρια βιβλίων. Δίδαξε ελληνικά σε ξένους. Επίσης, μετάφραση και θεωρία της μετάφρασης σε πανεπιστημιακά τμήματα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, όπου έχει συντονίσει και εργαστήρια δημιουργικής ποιητικής γραφής και μετάφρασης. Έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα βιβλία της, διαλογιστικού χαρακτήρα, έχουν να κάνουν με την εξέλιξη της ψυχής προς ολοένα περισσότερο Φως. Έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα δεκαέξι ποιητικές συλλογές της, οι πέντε από τις οποίες είναι διατυπωμένες στα ελληνικά και γαλλικά. Επίσης, μία νουβέλα με γαλλικά στοιχεία και τρία παραμύθια για παιδιά. Το ένα από αυτά κυκλοφορεί σε γαλλική αυτομετάφραση από εκδοτικό οίκο του Βελγίου. Έχει συμμετάσχει σε ανθολόγια ποίησης και παραμυθιού, σε εγκυκλοπαίδειες και λεξικά γραμμάτων και τεχνών, σε μουσικό CD με παιδικά τραγούδια, καθώς και στο φεστιβάλ ερωτικής ποίησης “Ερωτικός Μάιος” Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών.

Συντονίζει εργαστήρι θεραπευτικού διαλογισμού και οραματισμού. Επίσης, εργαστήρι ποίησης διαλογισμού θετικών δονήσεων. Κάνει αναλύσεις καρτών αυτογνωσίας και διαλογισμού.